Nieuws

Witboek en zwartboek hondenopvang Polman

Witboek en zwartboek hondenopvang Polman
Voorstanders en vrijwilligers van de Maria Polman Foundation bieden vandaag op het gemeentehuis in Zevenaar een witboek aan.
ZEVENAAR - Voorstanders en vrijwilligers van de Maria Polman Foundation bieden vandaag op het gemeentehuis in Zevenaar een witboek aan.
Daarmee willen zij aantonen dat het werk van Polman wel deugt. In en om haar huis vangt Maria Polman katten en honden op, daarnaast haalt zij straathonden uit Roemenië naar Nederland. Polman ligt al langere tijd onder vuur. Volgens tegenstanders zijn de honden vaak niet gezond en zijn ze onbetrouwbaar. Een andere klacht is dat het haar alleen maar om het geld te doen is.

Verwaarlozing

De strijd rond Maria Polman duurt inmiddels jaren. Oud-vrijwilligers spreken van verwaarlozing van dieren en intimidatie van tegenstanders. Organisaties als Amiveda-Nederland en de Dierenbescherming bevestigen de verhalen van slecht dierenwelzijn. Amivedi spreekt van puur winstbejag en wil dat de hondenopvang vanuit Roemenië zo snel mogelijk stopt. SP-raadslid Ed van der Schaft is inmiddels bijna klaar met een zwartboek over Polman.
Maria Polman is vandaag zelf niet aanwezig bij de overhandiging van het witboek. Ze is naar Roemenië om honden op te halen.