Nieuws

Tante Rikie presenteert "onmundig mooi" Achterhoeks verhalenboek

Tante Rikie presenteert  "onmundig mooi" Achterhoeks verhalenboek
Morgen rolt ie van de drukpers.
LICHTENVOORDE - Morgen rolt ie van de drukpers.
"tante Rikie's onmundig mooi verhalenboek" met kinderverhalen in het Achterhoeks dialect. "Onmundig mooi, dat ik mijn kleinkinderen nu in het Achterhoeks kan voorlezen" aldus de trotse naamgever tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross.
Meer dan 20 auteurs schreven voorleesverhaaltjes voor het boek. Onder hen Ronald Giphart, kinderboekenschrijver Fred Diks. A.L. Snijders en dichter Hans Mellendijk. Maar ook Bennie Jolink schreef een verhaal, zanger/gistarist Pieter Holkenborg en de beste midvoor van Hummelo Klaas Jan Huntelaar.

Achterhoeks dialect levend

Aanleiding voor het boek is de wens het Achterhoeks dialect levend te houden en vooral meer hedendaagse kinderverhalen in het dialect te verzamelen. Alle bassischolen in de Achterhoek krijgen in september een gratis exemplaar in de hoop dat bij de weekopening, in de pauze of bij het overblijven wordt  voorgelezen.
De opbrengst van het boekje gaat naar IDeefabriek Achterhoek, zij ondersteunen culturele en kunstzinnige activiteiten van creatievelingen uit de streek. Op 22 juli reikt tante Rikie de eerste exemplaren uit aan de schrijvers en illustratoren. Tijdens de Zwarte Cross worden de verhalen door een aantal schrijvers zelf voorgelezen aan kinderen.