Nieuws

Herman du Bois opgepakt na inval in 'xtc-loods' Putten

Herman du Bois opgepakt na inval in 'xtc-loods' Putten
Herman du Bois, een van de twee mannen die zeven jaar onterecht vastzat voor de Puttense moordzaak, is opgepakt, samen met zijn twee zoons.De politie heeft hem vorige week donderdag aangehouden na een inval in een loods aan de Matseweg in Putten.
PUTTEN - Herman du Bois, een van de twee mannen die zeven jaar onterecht vastzat voor de Puttense moordzaak, is opgepakt, samen met zijn twee zoons.De politie heeft hem vorige week donderdag aangehouden na een inval in een loods aan de Matseweg in Putten.
Daar lagen grondstoffen voor xtc-pillen. In het onderzoek zijn in totaal op 14 plaatsen aanhoudingen en doorzoekingen verricht.
De loods aan de Matseweg.

Huurder van de loods

In totaal zijn zeven verdachten opgepakt, onder wie een vrouw die inmiddels is vrijgelaten. Du Bois zit nog vast. Hij zit in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag praten. Hij zou de huurder van de loods zijn geweest. Welke rol hij bij de productie en handel in xtc heeft gespeeld wordt nog onderzocht.

OM: geen uitspraken over identiteit verdachten

Het Openbaar Ministerie kan niet bevestigen dat Du Bois en zijn zoons zijn aangehouden, omdat ze geen uitspraken doet over de identiteit van verdachten. Het OM kan wel vertellen dat het om drie mannen van 53, 30 en 26 gaat.