Nieuws

Overval Winterswijk: dode man is 52-jarige bewoner

WINTERSWIJK - Op het lichaam van de 52-jarige man die woensdagavond dood werd gevonden na een woningoverval in Winterswijk, werd vrijdag sectie verricht.
Het is nog onduidelijk hoe hij om het leven is gekomen.

Bekend in Winterswijk

Het slachtoffer, Erik te Selle, is een bekende aannemer in Winterswijk. Hij was actief betrokken bij voetbalclub FC Winterswijk, die geschokt heeft gereageerd. De club heeft zo'n 1400 leden en volgens voorzitter Erwin Wiggers kende bijna iedereen hem. Te Selle controleerde de voetbalvelden voor de KNVB. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de recente verbouwing bij de club. 'Hij was fanatiek op een goede manier. De club was zijn kindje', aldus voorzitter Wiggers. Morgenavond is er een bijeenkomst voor leden van de voetbalclub. Er kan dan ook een condoleanceregister worden getekend.

Buurtbewoners aangeslagen

Buurtbewoners zijn aangeslagen door de fatale overval. Ze begrijpen niet dat zo'n vriendelijke man, die zoveel deed voor de gemeenschap, dit is overkomen.

Onderzoek in volle gang

Het onderzoek in en bij de woning aan de Groenloseweg is in volle gang. Rondom het huis is een groot gebied afgezet (zie kaartje). Leden van de Winterswijkse Mixed Hockeyclub Avanti konden vanochtend het hockeyveld niet op, want ook dat is afgesloten. De politie zet tijdens het onderzoek onder meer speurhonden in. Ook zijn er met een helikopter foto's gemaakt van het gebied.

Drie daders

Na de gewelddadige woningoverval, waarbij de bewoonster werd vastgebonden, trof de politie in de tuin de dode man aan. Zijn vrouw bleef ongedeerd. De drie overvallers zijn volgens de politie blanke mannen van in de 20, die een buitenlandse taal spraken. Ze zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan.
Burgemeester Thijs van Beem van Winterswijk is woensdagavond langs geweest bij het huis om zijn medeleven te betuigen. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat er veel reacties binnenkomen en dat er wordt gekeken of er eventueel iets georganiseerd moet worden.