NA

Gelderland zet zich in voor baby's in Gambia

Gelderland zet zich in voor baby's in Gambia
Regina Bouwman van Stichting Rescue Baby Gambia vindt het overweldigend om te zien hoeveel mensen in Gelderland mutsjes aan het breien zijn.
HERVELD - Regina Bouwman van Stichting Rescue Baby Gambia vindt het overweldigend om te zien hoeveel mensen in Gelderland mutsjes aan het breien zijn.
De teller staat inmiddels op ruim 18.000 mutsjes. 'We kunnen gewoon 9000 baby's in Gambia een goede start geven, dat is toch gewoon geweldig', laat Regina weten.  

Mutsen

De mutsjes zijn erg belangrijk om de overlevingskans van baby's in Gambia te vergroten. Veel baby's overlijden door het te grote verschil in dag en nacht. 'Hier in Nederland krijgt elk pasgeboren kindje een mutsje voor de warmte en het hoofd is het grootste orgaan dat heel snel afkoelt en daar is niks', laat Bouwman weten.

Pijn en woede

In 2008 reisde kraamverzorgster Bouwman af naar Gambia om met eigen ogen te zien hoe daar de gezondheidszorg is geregeld. Dit bezoek raakte haar diep.
'Pijn en woede zijn boven gekomen om te zien dat een baby, geboren na 32 weken zwangerschap niet wordt geholpen en alleen ligt op een tafel om te sterven', aldus Bouwman.

Oproep Gelderland Helpt

Nadat Regina in januari een oproep deed in de rubriek Gelderland Helpt stroomden de reacties binnen van mensen die mutsjes wilden gaan breien. Nog steeds krijgt de redactie mailtjes en telefoontjes binnen van mensen die mutsjes hebben liggen. 'Breien is op dit moment in en je ziet dat mensen het leuk vinden om iets voor het goede doel te doen. Maar zo zijn er ook verzorgingshuizen, instellingen voor mensen met een beperking die aan het breien zijn geslagen voor de baby's in Gambia', vertelt Regina enthousiast.

Benefietdag

Naast mutsjes kan de Stichting ook andere spullen goed gebruiken, zoals navelklemmen, kraamverband, dekens, hydrofiele luiers en dekens. Aankomende zaterdag 5 juli organiseert Stichting Rescue Baby Gambia in Slijk Ewijk aan de Loenensestraat 1 een benefietdag met als doel; zoveel mogelijk geld inzamelen voor de realisatie van een watervoorziening  voor een ziekenhuis in Noord Gambia. De dag staat in het teken van water en is voor jong en oud. De Betuwse zanger Dick van Altena zal onder andere optreden. 

Wilt u ook mutsjes breien of wilt u de baby's in Gambia op een andere manier helpen. Laat het ons weten via help@gld.nl. Bellen kan ook: 026 - 371 3713. Dan brengen wij u in contact met de stichting
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!