Nieuws

Enorme veiling spullen WO I en II in Geldermalsen

Enorme veiling spullen WO I en II in Geldermalsen
Een complete Duitse veldkeuken uit de Eerste Wereldoorlog, duikboot- en vliegtuigonderdelen, 2500 uniformen, generatoren, ruim 600 complete (nog eetbare) maaltijden.Ongeveer 150.000 artikelen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog worden op 22 en 23 juli geveild tijdens de grootste militaria-veiling aller tijden.
GELDERMALSEN - Een complete Duitse veldkeuken uit de Eerste Wereldoorlog, duikboot- en vliegtuigonderdelen, 2500 uniformen, generatoren, ruim 600 complete (nog eetbare) maaltijden.Ongeveer 150.000 artikelen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog worden op 22 en 23 juli geveild tijdens de grootste militaria-veiling aller tijden.
Troostwijk Veilingen veilt de enorme collectie antieke legerobjecten die afkomstig zijn uit meer dan achttien landen. Alle spullen zijn hier te bekijken.

2300 uur

Het sorteren van alle artikelen, die zijn uitgestald over 5000 vierkante meter heeft in totaal meer dan 2300 manuren aan tijd gekost. De collectie, die eigendom is van de verzamelaar Jan van Gelder, komt in twee dagen onder de hamer.
Volgens Arno Feenstra, algemeen directeur van Troostwijk Veilingen Nederland, heeft Van Gelder in de loop der jaren een verzameling opgebouwd van ongekende omvang. Vanwege pensioen is hij echter genoodzaakt om zijn werk en hobby te beëindigen. Een veiling van deze omvang heeft nog nooit plaatsgevonden. Hij verwacht vanuit de hele wereld belangstelling voor deze veiling.

Nazi-spul

Troostwijk Veilingen heeft de collectie zorgvuldig gescreend op de aanwezigheid van aanstootgevende dan wel illegale stukken uit met name Nazi-Duitsland. Daarover is contact geweest met het Centrum Informatie en Documentatie Israël. Wetgeving verbiedt het actief verhandelen van aanstootgevend Nazi-spul.
De kijkdag  is 19 juli. De veiling in Geldermalsen sluit op 22 juli en de veiling in Dodewaard op 23 juli.