Nieuws

Het is zomervakantie: de pontjes varen weer!

Het is zomervakantie: de pontjes varen weer!
De zomervakantie is vrijdag in een deel van het land begonnen en dus varen de voet- en fietsveren weer dagelijks in Gelderland.
LIENDEN - De zomervakantie is vrijdag in een deel van het land begonnen en dus varen de voet- en fietsveren weer dagelijks in Gelderland.
Het gaat onder meer om pontjes over de Maas, de Waal en de Nederrijn.

Met de pont naar Rhenen

Ook het veer Lienden - Rhenen vaart sinds vrijdag weer elke dag. Het pontje is vorig jaar in oude glorie hersteld. Toen de brug bij Rhenen in de jaren 1950 gereed kwam, is het naastgelegen veer uit de vaart gehaald. Op Koninginnedag 2012 ging de pont voor het eerst weer in het water vanwege het koninklijk bezoek aan Rhenen. Voetgangers en fietsers uit de Betuwe wilden het pontje daarna ook op andere dagen terug. Met steun van de gemeenten Buren en Rheden is dat vorig jaar gelukt. Het veer bij Rhenen zette toen duizenden reizigers over de Nederrijn.
De veerpontjes varen tot en met 14 september dagelijks over de grote rivieren. Over het algemeen zijn de vaartijden 10.00 uur tot 18.00 uur. De laatste twee weken van september varen de pontjes alleen tijdens de twee weekenddagen.
Foto: de pont bij Rhenen op Koninginnedag 2012 tijdens het koninklijk bezoek op die dag