Nieuws

Stekker uit Achmea Health Centers, Apeldoorn en Barneveld dicht

APELDOORN - Zilveren Kruis Achmea trekt de stekker uit de Achmea Health Centers.
Twee fitnesscentra in Gelderland sluiten daardoor hun deuren.
Het hoofdkantoor van Achmea Health Center in Apeldoorn gaat dicht en ook de sportschool in Barneveld sluit haar deuren. De vestigingen in Arnhem, Doetinchem en Zutphen worden overgenomen door Fitland. De medewerkers die naar Fitland gaan, behouden hun baan.
Met de franchisevestigingen in De Maten in Apeldoorn en in Epe wordt het contract verbroken, dus daarvan is nog niet bekend wat ermee gaat gebeuren. Franchisenemer Danny ten Tije van sportschool De Maten en het Achmea Health & Spa Center in Apeldoorn Noord zegt dat zijn vestigingen sowieso open blijven.
In totaal sluiten landelijk twaalf sportscholen de deuren. Negentien centra worden verkocht aan Fitland. Door de sluiting verliezen 126 medewerkers hun baan. Het onduidelijk hoeveel mensen er bij het hoofdkantoor in Apeldoorn en bij de vestiging in Barneveld werkten.
De Health Centers draaiden al langer verlies en volgens Achmea was langer doorgaan niet verantwoord. De opkomst van de budgetketens heeft het Achmea erg moeilijk gemaakt. Ook kiezen veel Nederlanders tegenwoordig voor een andere manier van sporten, zoals sporten in de buitenlucht.