Nieuws

Verdachten videolandzaak vrijgesproken

Verdachten videolandzaak vrijgesproken
Vijf mannen uit Arnhem, Haaften, Ede, en Hurwenen zijn door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken van de vermeende gijzeling van een videotheekeigenaar uit Horssen op 26 juli 2012.
ARNHEM - Vijf mannen uit Arnhem, Haaften, Ede, en Hurwenen zijn door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken van de vermeende gijzeling van een videotheekeigenaar uit Horssen op 26 juli 2012.
Justitie had ook vrijspraak geëist.
De eigenaar van Videoland zei dat hij na een overval op zijn zaak aan de Klaverlaan in Arnhem was gedwongen om naar zijn huis in Horssen te rijden. Daar zouden de overvallers een kluis hebben opgebroken.

Hasjdeal

Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs voor dit verhaal. Een van de verdachte heeft verklaard dat de videotheekeigenaar betrokken was bij een hasjdeal. Toen die mislukte, nam hij zijn schuldeisers mee naar huis en liet hij ze de kluis openbreken. Tegen de verdachten had hij gezegd dat hij een inbraak wilde simuleren om de verzekering te lichten.

Schadevergoeding

Er waren nog wel celstraffen tegen de mannen geëist voor diefstal van het geld uit de kluis, maar de rechtbank heeft ze hier ook van vrijgesproken. Omdat ze maandenlang onterecht hebben vastgezeten, kunnen ze rekenen op een schadevergoeding. Een van de verdachten, de man uit Haaften, is wel tot zes maanden cel veroordeeld voor wapenbezit en het bezit van een gestolen auto.