Nieuws

Zakenman Ton Kuijf vermoord na seksdate

Zakenman Ton Kuijf vermoord na seksdate
De 58-jarige Ton Kuijf uit Amersfoort, wiens lijk op 14 maart werd gevonden in een afgebrand chalet in Ermelo, is vermoedelijk gechanteerd na een seksdate.
ZUTPHEN - De 58-jarige Ton Kuijf uit Amersfoort, wiens lijk op 14 maart werd gevonden in een afgebrand chalet in Ermelo, is vermoedelijk gechanteerd na een seksdate.
Dat bleek woensdag uit op de pro-formazitting tegen drie verdachten op de rechtbank in Zutphen.
Hoofdverdachte is een 28-jarige vrouw uit Kampen. Volgens justitie heeft ze samen met een 29-jarige vriendin vaker afspraakjes gemaakt met oudere mannen. Ze zouden de mannen vervolgens hebben gechanteerd met seksfilmpjes.

Alarm

De 28-jarige vrouw uit Kampen is de laatste die met Ton Kuijf heeft gebeld op donderdag 13 maart. Toen hij die avond niet thuis kwam na een zakenafspraak in Kerk-Avezaath, sloeg zijn familie alarm. Op vrijdagavond werd de hoofdverdachte gebeld door de politie, die onderzoek deed naar de vermissing. Op dat moment was Ton Kuijf al om het leven gebracht. Zijn lichaam was in plastic verpakt en lag nog in de chalet in Ermelo. Na het telefoontje van de politie besloot de vrouw dat 'de fik erin' moest.

Bloederige foto's

Tijdens de pro-formazitting klaagden de advocaten dat de politie de verdachten verhoort in afwezigheid van de raadsmannen. Ook zouden de verdachten woorden in de mond zijn gelegd. De partner van de hoofdverdachte kreeg tijdens een huiszoeking bloederige foto's van de plaats delict voorgeschoteld door agenten. Volgens de verdediging kan dit niet door de beugel.
In totaal zijn voor de moord vier verdachten aangehouden. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, zal het nog maanden duren voordat de zaak inhoudelijk wordt behandeld. De verdachten blijven in de cel.