Nieuws

Gratis juridisch advies? Rechtswinkel Nijmegen-Oost houdt marathon

Gratis juridisch advies? Rechtswinkel Nijmegen-Oost houdt marathon
Stichting Rechtswinkel Nijmegen-Oost viert zaterdag haar 35-jarige bestaan met een gratis marathonspreekuur.
NIJMEGEN - Stichting Rechtswinkel Nijmegen-Oost viert zaterdag haar 35-jarige bestaan met een gratis marathonspreekuur.
Deze rechtswinkel is één van de oudste rechtswinkels die Nederland kent. En u kunt bij deze winkel terecht als u een juridische vraag heeft. 'We krijgen heel veel vragen binnen over huur -en arbeidsrecht, maar ook over scheidingen en vragen over de verdeling van een erfenis' , laat voorzitter Yvo Senden weten.

Voor iedereen

De allereerste Rechtswinkel werd in 1969 in Tilburg opgericht en in de jaren 70 zette de groei gestaag door. Nu in 2014 zijn er in 80 rechtswinkels in Nederland. Deze winkels zijn opgericht om iedereen, dus ook mensen die het financieel minder hebben, een optimale toegang tot ons rechtssysteem te geven.

Rechtenstudenten

De Rechtswinkel bestaat uit alleen rechtenstudenten die zich naast hun studie inzetten voor de maatschappij. Iedereen met een juridisch probleem, een vraag over rechtspositie of een andere juridische vraag kan bij de rechtswinkel terecht. De medewerkers van de rechtswinkel kunnen mensen adviseren in alle rechtsgebieden waaronder arbeidsrecht, huurrecht, verbintenissenrecht, strafrecht en consumentenrecht.
Stichting Rechtswinkel Nijmegen-Oost is gevestigd op De Daalseweg 259a. Zaterdag is er een gratis marathonspreekuur. Mensen met juridische vragen kunnen van 10.00 uur tot 17.30 uur langskomen.