Nieuws

Vastgelopen schip op IJssel weer los

DE STEEG - Op de IJssel bij De Steeg heeft dinsdag een groot deel van de dag een binnenvaartschip vastgelegen.Het schip dat grind en zand vervoert, liep 's middags vast.
Op allerlei manieren werd geprobeerd het schip in beweging te krijgen. Pas rond half 10 's avonds lukte het om het schip vlot te trekken nadat een deel van de lading was overgeladen op een ander schip.

Scheepvaart gestremd

Het schip belemmerde in eerste instantie het andere scheepsverkeer niet omdat het buiten de vaargeul lag. Na enkele sleeppogingen verschoof het schip zo dat de vaargeul geblokkeerd werd en de scheepsvaart tijdelijk gestremd raakte.
Het schip liep vast doordat de schipper moest uitwijken voor een ander schip. Waardoor dat kwam, is niet duidelijk. Op de IJssel is genoeg plek voor twee schepen om langs elkaar op te varen.

Rijkswaterstaat probeerde van alles

Rijkswaterstaat probeerde verschillende dingen om het schip in beweging te krijgen. Zo werd de hulp ingeroepen van andere binnenvaartschepen. Die moesten met hoge snelheid langsvaren. Rijkswaterstaat hoopte dat de golfslag het schip los zou maken. Ook werd er een binnenvaartschip ingezet als sleepboot.