Nieuws

Ambulances Gelderland-Midden minder snel op plek noodgeval

Ambulances Gelderland-Midden minder snel op plek noodgeval
Ambulances in de regio Gelderland-Midden zijn bij een noodgeval iets minder snel op de plek van bestemming dan vorig jaar.
ARNHEM - Ambulances in de regio Gelderland-Midden zijn bij een noodgeval iets minder snel op de plek van bestemming dan vorig jaar.
Dat blijkt uit recente cijfers van het eerste kwartaal van 2014.
De belangrijkste oorzaak is de aanzienlijke stijging van het aantal ritten van ambulances met spoed. Daarnaast is de regionale ambulance vervoerder Gelderland-Midden per 1 maart verantwoordelijk voor een deel van het spoedeisende vervoer in de gemeente Brummen, dat in het gebied van de regio Gelderland-Noordoost ligt. Deze verschuiving en de maatregelen die zijn getroffen om het vervoer in Doesburg en Rijnwaarden te verbeteren, gaat ten koste van de snelheid op andere plekken in de regio. Het zwaarst heeft de gemeente Scherpenzeel hieronder te lijden. Daar zijn ambulances 81,40% van de ritten binnen de norm van 15 minuten ter plaatse.
Ambulances in Rivierenland zijn in vergelijking met voorgaande jaren iets sneller ter plaatse bij een noodgeval. De gemiddelde aanrijtijd in de regio is 6 minuut 36.
Cijfers van het ambulance vervoer in de regio Noord- en Oost-Gelderland zijn nog niet bekendgemaakt.