Nieuws

Diefstal cosmetica Renkum

-
ARNHEM - -
Op 7 mei komen drie mannen en een vrouw een filiaal van Kruidvat aan de Dorpsstraat in Renkum binnen. De politie heeft het over een goed georganiseerde diefstal. Op beelden is te zien dat twee mannen dicht bij elkaar staan en spullen uit de schappen halen. De cosmetica wordt in een grote tas gedaan. Bij de andere twee verdachten gaan het eigenlijk op de zelfde manier. 

Rooftassen

Die tassen zijn waarschijnlijk speciaal geprepareerd. Het detectiesysteem in de winkel heeft in ieder geval geen alarm geslagen toen de daders de winkel hebben verlaten. De drie mannen en de vrouw  zien kans om voor meer dan 3600 euro aan cosmetica en electrische tandenborstels mee te nemen.

Meerdere diefstallen

De politie heeft aanwijzingen dat het gaat om een groep van 8 à 10 mannen en vrouwen afkomstig uit Oost-Europa. Ze gaan in wisselende samenstelling in heel Nederland op pad. Het werkgebied loopt van Haarlem, via Amsterdam tot en met Deventer.

Signalementen

Voor alle verdachten geldt dat:ze allemaal tussen 25 en 35 jaar oud zijn. Ze zijn onopvallend gekleed, alle vier dragen een spijkerbroek en voor de rest meestal donkere kleding. De vrouw valt nog het meeste op met haar groene jasje en die hoofddoek.verder is de schoudertas van de man die als laatste de winkel binnen komt een herkenningspunt.

Tips

Weet u wie de daders zijn of weet u waar ze verblijven? Bel dan met uw informatie naar de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl