Nieuws

Celstraf geÃist voor dood Ermelose na toedienen drugs

Celstraf geÃist voor dood Ermelose na toedienen drugs
Tegen de 29-jarige man die verdacht wordt van de dood van een 27-jarige vrouw uit Ermelo is 3 jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.Het Openbaar Ministerie concludeert dat de Zwollenaar schuldig is aan haar dood.
ZWOLLE - Tegen de 29-jarige man die verdacht wordt van de dood van een 27-jarige vrouw uit Ermelo is 3 jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.Het Openbaar Ministerie concludeert dat de Zwollenaar schuldig is aan haar dood.
De vrouw werd vorig jaar zomer dood gevonden in de Nieuwe Vecht in Zwolle.
De verdachte en het slachtoffer namen drugs om in de stemming te komen voor een feest. De Zwollenaar diende de Ermelose onder meer zware speed en xtc toe. Het slachtoffer gaf aan dat ze het erg warm kreeg na de xtc: volgens een deskundige van het NFI een symptoom van intoxicatie. 

Absoluut roekeloos

De man liet vervolgens na hulp in te roepen toen dat nog kon. De officier van justitie noemt zijn handelen 'absoluut roekeloos'. De verdachte beweert dat er geen alarmbellen gingen rinkelen omdat de Ermelose aangaf een prettig gevoel te hebben.
Om aan vervolging te ontkomen zou hij haar lichaam, in foetushouding verpakt in een hoeslaken, in het water hebben gedumpt, aldus het OM.