Nieuws

Nog 600 huishoudens in Apeldoorn zonder gas

Nog 600 huishoudens in Apeldoorn zonder gas
In de Apeldoornse wijk Sprenkelaar zitten nog ongeveer 600 huishoudens zonder gas.
APELDOORN - In de Apeldoornse wijk Sprenkelaar zitten nog ongeveer 600 huishoudens zonder gas.
Vorige week vrijdag kwamen 1300 huishoudens zonder te zitten toen bij werkzaamheden zowel de gas- als de waterleiding werd stukgetrokken.
Netbeheerder Liander weet nog niet wanneer de overige woningen weer aangesloten worden. Of iedereen voor Pinksteren weer gas heeft, durft de woordvoerster niet te zeggen.

Buurtfeestje

Energiebedrijf Oxxio heeft de wijk Sprenkelaar donderdag op een buurtfeest getrakteerd. Hoewel het bedrijf niets met de problemen heeft te maken, voelde het zich toch geroepen de bewoners donderdag gratis eten te geven. 'De buurt heeft lang genoeg zonder huisgemaakte kost gezeten!', aldus het bedrijf in een folder die de inwoners hebben gekregen.
Tussen 17.00 en 19.00 uur waren er voor de wijkbewoners onder meer diverse soepen, broodjes, vegetarische gehaktballen en suikerspinnen. Veel bewoners stelden het op prijs; ze vonden het gezellig om samen te eten. 
Een mooie manier om klanten binnen te halen? 'Dat is totaal de insteek niet van deze actie. We zijn geen filantropische instelling, maar het maakt ons niet uit of we hier wel of geen klanten aan overhouden', aldus een woordvoerder.