Nieuws

Primeur: gratis burenalarm in Heukelum

Primeur: gratis burenalarm in Heukelum
Het dorp Heukelum in de gemeente Lingewaal krijgt volgens diezelfde gemeente als eerste in Nederland gratis de beschikking over een nieuw alarmeringsysteem voor de inwoners.
HEUKELUM - Het dorp Heukelum in de gemeente Lingewaal krijgt volgens diezelfde gemeente als eerste in Nederland gratis de beschikking over een nieuw alarmeringsysteem voor de inwoners.
Met  het systeem Buren-Alert kunnen die elkaar waarschuwen in het geval van verdachte situaties.
Burgemeester Van Ruijven heeft het systeem donderdag in werking gesteld. Het kan worden ingezet bij vermiste kinderen en bijvoorbeeld babbeltrucs, aldus de gemeente.
Wie iets verdachts ziet kan de alarmcentrale bellen en een boodschap inspreken. Binnen een minuut gaat bij alle aangesloten buren de telefoon over en krijgen zij het ingesproken bericht te horen. Op die manier is de hele buurt alert, aldus de gemeente. Als er echt sprake is van gevaar of een noodsituatie kan de politie worden gebeld.
Alle inwoners van Heukelum worden per flyer over het alarmsysteem geïnformeerd. Aanmelden kan via de website www.burenalert.nl. Als de proef nuttig blijkt, worden ook de andere kernen in de gemeente Lingewaal benaderd.