Nieuws

Studenten gaan bootje varen op zonne-energie

Studenten gaan bootje varen op zonne-energie
Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) heeft vandaag zijn solarboat voor het eerst te water gelaten tijdens het Solarboat Kampioenschap Oost-Nederland in Doetinchem.
ARNHEM - Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) heeft vandaag zijn solarboat voor het eerst te water gelaten tijdens het Solarboat Kampioenschap Oost-Nederland in Doetinchem.
De boot is ontworpen en geproduceerd door studenten van verschillende opleidingen. Anderhalf jaar waren ze bezig met de boot die op zonne-energie vaart.
Op het Solarboat Kampioenschap Oost-Nederland gingen zonneboten van verschillende hogescholen en mbo's met elkaar de strijd aan op behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen.
"Ongeveer 40 km/uur is de maximum snelheid van de boot. Maar het gaat in de race er vooral om dat de boot zo lang mogelijk blijft varen. De boot heeft een volle accu aan boord en de uitdaging zit 'm in de combinatie van op de zon en de accu varen." zegt Kevin Reviere, een van de studenten.

Doetinchem is voorpret

Na de wedstrijd in Doetinchem volgen nog de DONG Energy Solar Challenge eind deze maand in Groningen en Friesland en de Solar1 Monte-Carlo Cup in juli in Monaco. "De wedstrijd in Doetinchem is eigenlijk voorpret en om ons vast te meten met andere teams."