Nieuws

GE in Rheden schrapt 142 banen

RHEDEN - De vestiging van energietechnologiebedrijf General Electric in Rheden schrapt 142 banen.
Dat is ruim driekwart van het totale aantal banen bij het bedrijf. Dit bevestigt FNV Bondgenoten. Het servicecentrum van GE gaat naar Italië, omdat het goedkoper is om daar te produceren.
De interne logistiek en het magazijn worden uitbesteed aan Schiphol. Dit betekent dat de werknemers van het bedrijf niet overgeplaatst kunnen worden.
Op 28 mei hebben zij een collectief ontslag gekregen. FNV zal in gesprek gaan met GE over een sociaal plan. GE is onbereikbaar voor commentaar. Het personeel mag niet praten met de pers.
De vestiging in Rheden aan de Havelandseweg is gespecialiseerd in gasturbines en het onderhoud daarvan. 
Drie jaar geleden werd de nieuwbouw van GE in Rheden nog feestelijk geopend.
Reactie wethouder Ronald Haverkamp van Economische Zaken van gemeente Rheden op de ontslagen:

'"Als college zijn wij verbaasd en teleurgesteld over de ontwikkelingen bij General Electric. Bij ons was niets bekend over het mogelijk verplaatsen van activiteiten naar het buitenland. Het is altijd een hard gelag als een grote werkgever onze gemeente verlaat. Iedere arbeidsplaats is er een. Voor het dorp Rheden, ik denk o.a. aan de winkeliers, zou dit een groot verlies zijn. Wij hebben verder geen enkele invloed op het uiteindelijke besluit van GE. Het enige dat we kunnen doen is het goed opvangen en begeleiden van mensen die eventueel hun baan verliezen. De komende tijd houden we intensief contact met de directie van het bedrijf.”