Nieuws

Vitesse haalt topscout Janus van Gelder binnen

Vitesse haalt topscout Janus van Gelder binnen
Voetbalclub Vitesse heeft topscout Janus van Gelder aangetrokken.
ARNHEM - Voetbalclub Vitesse heeft topscout Janus van Gelder aangetrokken.
Van Gelder komt over van RKC Waalwijk. Technisch directeur Mo Allach van Vitesse bevestigt de overgang. De Brabander tekent voor drie seizoenen bij de Arnhemse club.

Warme persoonlijkheid

De 61-jarige scout werkte bij RKC jarenlang samen met Mo Allach, de huidige technisch-directeur van Vitesse. "Ik ken Janus al langer', zegt Allach in een reactie op de clubsite. 'Hij wordt niet voor niets geroemd om zijn kwaliteiten. We hebben intensief samengewerkt en ik ben onder de indruk geraakt van zijn kwaliteiten als scout en zijn warme persoonlijkheid. Wij zijn erg trots dat we een scout van het kaliber als Janus aan Vitesse kunnen binden. Nu hebben we een volwaardig scoutingsapparaat staan waar Vitesse de komende jaren op kan bouwen."

Kwaliteiten op ander niveau

Dat scoutingsapparaat bestaat onder meer uit Bosko Bursac, oud-speler Theo Janssen en de onlangs aangetrokken hoofdscout Marc van Hintum. Van Gelder zegt moeite te hebben met zijn afscheid bij RKC. 'Het ontroert mij diep dat ik RKC Waalwijk achter laat na een degradatie. Ik heb er schitterende tijden beleefd en die club zit in mijn hart. Maar na veel prachtige jaren was ik toe aan een volgende stap. Vitesse kwam precies op het juiste moment. Ik ken al verschillende mensen bij Vitesse en heb in een eerder stadium prettig samengewerkt met Joost en Mo. Ik zie het als een uitdaging mijn kwaliteiten op een ander niveau te mogen tonen', aldus Van Gelder.