Nieuws

ANWB wil onderzoek naar meer ongevallen

ANWB wil onderzoek naar meer ongevallen
De ANWB slaat alarm over het grote aantal aanrijdingen dat de afgelopen weken heeft plaatsgevonden en wil dat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur een onderzoek laat doen naar de oorzaken.
ARNHEM - De ANWB slaat alarm over het grote aantal aanrijdingen dat de afgelopen weken heeft plaatsgevonden en wil dat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur een onderzoek laat doen naar de oorzaken.
In Gelderland zijn de afgelopen week verschillende ernstige ongevallen gebeurd. Afgelopen zaterdag kwam op de A28 bij Nijkerk een 30-jarige vrouw uit Amersfoort om het leven bij een kettingbotsing. Daarnaast raakten 12 tot 15 personen gewond, onder wie 1 ernstig. Afgelopen maandag stond het verkeer op de A15 in het Rivierengebied een groot deel van de dag vast na een ongeval met twee vrachtwagens.
De ANWB zegt dat de traumahelikopters de afgelopen tijd 35% meer ingezet zijn en in sommige gevallen waren er zelfs twee nodig. De afgelopen week vlogen ze maar liefst 122 keer uit, tientallen keren meer dan anders. Het merendeel was voor verkeersongevallen, aldus de ANWB. Volgens minister Schultz van Haegen komt er geen extra onderzoek. Volgens haar loopt er al een onderzoek en zullen de aanrijdingen van de afgelopen weken hierin worden opgenomen.