Nieuws

Waar is dat feestje: niet meer in The Matrixx

NIJMEGEN - Discotheek The Matrixx in Nijmegen staat voor 1,6 miljoen euro te koop op Funda.nl.
In het pand aan de Wijchenseweg konden ruim 2000 bezoekers terecht voor allerlei feesten.
The Matrixx sluit haar deuren om zich in de toekomst meer te gaan richten op festivals in het buitenland en kleinschaligere feesten voor 400 tot 600 mensen.

Andere locaties

De succesvolle concepten zoals Pure Pressure en XXlerator blijven, maar worden voortaan op andere locaties gehouden. Per 1 januari 2015 loopt het huurcontract officieel af. The Matrixx hoopt op die manier de goedlopende feesten uit te bouwen zonder vast te zitten aan een eigen pand. Waar de feesten zich precies gaan afspelen is nog niet bekend.

Trend

Volgens trendwatcher Vincent van Dijk past deze verkoop in de nieuwe uitgaanstrend. Clubs die zelf feesten organiseren hebben het zwaar, waardoor ze steeds vaker kiezen voor een samenwerking met onafhankelijke organisatoren van feesten. Door de opkomst van social media kiezen bezoekers bovendien eerder voor een bepaald feestconcept dan een bepaalde locatie om uit te gaan.

Zomerstop

Vanwege de festivals in de zomer houdt The Matrixx op dit moment een zomerstop. In oktober kunnen feestbeesten terecht voor speciale closing parties om 13 jaar The Matrixx gepast af te sluiten. Per 1 januari 2015 loopt het huurcontract officieel af.