NA

A15 weer helemaal open na ongeluk met vrachtwagens

GELLICUM - De snelweg A15 is weer helemaal open voor verkeer.
Vanwege een ongeluk met twee vrachtwagens was de snelweg tussen Deil en Gorinchem maandag lange tijd afgesloten. Rond 21.10 uur is de hele weg weer vrijgegeven voor verkeer.
Het ongeval gebeurde rond 7.00 uur ter hoogte van Gellicum. Daar kreeg een vrachtwagen die richting Nijmegen reed een klapband. De 59-jarige chauffeur uit Rotterdam knalde daardoor door de vangrail en nam een kleine vrachtwagen, die op dat moment wilde inhalen, daarin mee. Beide voertuigen kwamen vervolgens aan de andere kant van de weg in een sloot terecht.

Twee gewonden

Volgens de politie konden de chauffeurs vrij snel uit hun cabine komen. Beiden hadden lichte verwondingen. De bestuurder van de kleine vrachtwagen is een 21-jarige man uit Goor.

Grote kraan

Beide vrachtwagens lagen lange tijd in de sloot. De grote truck zou geladen zijn met 18 ton bouwmateriaal. Rond het middaguur arriveerde er een grote kraan die de twee voertuigen heeft geborgen. Een van de trucks had veel dieselolie gelekt.

Omleiding

Na het ongeval stond het verkeer op de A15 urenlang vast. Op het hoogtepunt stond er ruim 10 kilometer file. Het verkeer richting Rotterdam werd omgeleid bij knooppunt Valburg. Op de A2 waren de verbindingswegen naar de A15 afgesloten.

Vaker klapband

Het is overigens niet de eerste keer dat een klapband bij een vrachtwagen oorzaak is van een ongeval. Zo raakte zondag op de A73 bij knooppunt Neerbosch ook een combinatie van de weg door een klapband.