Nieuws

'Bedelf kamerleden onder bezwaarmails over goederenvervoer'

'Bedelf kamerleden onder bezwaarmails over goederenvervoer'
Tweede Kamerleden kunnen post verwachten, althans als het aan Stichting Spoorhinder ligt.
ARNHEM - Tweede Kamerleden kunnen post verwachten, althans als het aan Stichting Spoorhinder ligt.
De stichting zet zich in tegen de plannen voor verruiming van het goederenvervoer. Volgens Staatssecretaris Mansveld moeten er meer goederentreinen rijden over alternatieve routes om ruimte te maken op het spoor in de Randstad. In Gelderland zouden vooral inwoners van Velp, Rheden en De Steeg meer overlast kunnen ervaren.
Op de website van de stichting zijn de e-mailadressen gepubliceerd van de Kamerleden met treinverkeer in hun portefeuille. Ook staan er zes ludieke posters waarmee aanwonenden van het spoor aandacht kunnen vragen voor hun zaak.
Volgens de stichting wordt er niet gekeken naar de gevolgen van de extra goederentreinen door bebouwd gebied. 'Ik word 's nachts wakker van de treinen die langsrijden. Geluidsoverlast leidt tot hartklachten, dat blijkt keer op keer uit onderzoeken,' zegt Arnoud Scheltema, voorzitter van Stichting Spoorhinder. 'Huizen trillen kapot, maar er is geen wet die een maximum stelt aan het aantal trillingen. Ook wordt er geen rekening gehouden met het risico voor omwonenden bij het vervoer van gevaarlijke stoffen.'