Nieuws

Apeldoornse ondernemer met mobiel ziekenhuis naar Aleppo

Apeldoornse ondernemer met mobiel ziekenhuis naar Aleppo
De Apeldoornse ondernemer Rolof Mulder is samen met een paar Nederlandse hulporganisaties gevraagd om een mobiel ziekenhuis te plaatsen in Aleppo, de grootste stad van Syrië.
APELDOORN - De Apeldoornse ondernemer Rolof Mulder is samen met een paar Nederlandse hulporganisaties gevraagd om een mobiel ziekenhuis te plaatsen in Aleppo, de grootste stad van Syrië.
De meeste ziekenhuizen in de stad zijn platgebombardeerd.
Met zijn bedrijf Hospitainer plaatst Mulder ziekenhuizen in gebieden die getroffen zijn door rampen of oorlogen. Zo zijn er al ziekenhuiscontainers getransporteerd naar bijvoorbeeld Haïti, de Filippijnen en Syrië.
Tweederde van de financiering lijkt binnen bereik. Als de financiering helemaal rond is, vertrekt Mulder met zijn mobiele ziekenhuis naar het oorlogsgebied.
Het bedrijf Hospitainer werkt in het Europees gefinancierd consortium S(p)eedkits aan nieuwe oplossingen voor rampen onder andere met het Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen, universiteiten, bedrijven en andere instellingen. Daarnaast werkt het bedrijf onder meer voor de VN en is het actief in consortia met bijvoorbeeld Cordaid en Dorcas.
Rolof Mulder was zondagochtend te gast bij het TV Gelderland-programma In Gelderland Live, dat maandagavond wordt herhaald.