Nieuws

'Cel voor schoonheidsspecialiste Wijchen die cliÃnten verminkte'

'Cel voor schoonheidsspecialiste Wijchen die cliÃnten verminkte'
Tegen een vrouw uit Wijchen die als 'schoonheidsspecialiste' jarenlang behandelingen uitvoerde waarvoor ze geen vergunning had, is 30 maanden celstraf geëist.
DEN HAAG - Tegen een vrouw uit Wijchen die als 'schoonheidsspecialiste' jarenlang behandelingen uitvoerde waarvoor ze geen vergunning had, is 30 maanden celstraf geëist.
Daarvan zijn 8 maanden voorwaardelijk. 15 vrouwen liepen letsel op, volgens het OM.
Volgens justitie bracht de vrouw van 53 permanente make-up aan met een tatoeëerpen. Ook injecteerde ze middelen om lippen of rimpels op te vullen, iets wat alleen artsen mogen.
Veel vrouwen kregen pijn, zwellingen en ontstekingen en littekens. Een aantal moest daarna naar een andere schoonheidssalon voor herstelwerk of naar huisarts of specialist wegens de complicaties. Enkelen ondergingen meerdere operaties en zijn nog steeds niet klachtenvrij.
De zaak diende dinsdag in Den Haag. De vrouw werkte tussen 2010 en 2013 vanuit woningen en kantoren in Leiden, Den Haag, Amsterdam, Schiphol en Nijmegen. Haar klanten kwamen vanuit het hele land naar haar toe omdat zij goedkoper leek dan haar collega's.
Justitie wil een proeftijd van 5 jaar. In die periode mag ze geen behandelingen verrichten die door een schoonheidsspecialiste worden gedaan.
Foto Iván Melenchón Serrano