Nieuws

Zware mishandeling Apeldoorners: getuigen gezocht

Zware mishandeling Apeldoorners: getuigen gezocht
De politie zoekt nog steeds dringend naar getuigen van de zware mishandeling van twee Apeldoorners tijdens Koningsnacht op 26 april.  De twee mannen van 20 en 27 jaar oud, werden rond half vijf 's nachts in elkaar getrapt en geslagen door een groepje van vier mannen.
APELDOORN - De politie zoekt nog steeds dringend naar getuigen van de zware mishandeling van twee Apeldoorners tijdens Koningsnacht op 26 april.  De twee mannen van 20 en 27 jaar oud, werden rond half vijf 's nachts in elkaar getrapt en geslagen door een groepje van vier mannen.
Dat gebeurde bij een fietsenstalling aan de Laan van Mensenrechten.
Het ging die nacht mis toen één van de daders de 27-jarige man vrijwel zonder aanleiding een kopstoot gaf. De 20-jarige Apeldoorner schoot te hulp en probeerde de situatie nog te sussen, maar moest het vervolgens ook ontgelden. Beide slachtoffers kregen uiteindelijk tientallen klappen, schoppen en 'knietjes'.
Het geweld stopte toen een groepje jongeren aan kwam lopen, bestaande uit zowel mannen als vrouwen. De aankomende groep is nog achter de daders aangerend, maar die zijn ontkomen.

Gebroken botten en oogletsel

De twee slachtoffers raakten gewond. Één van hen liep mogelijk blijvend oogletsel op. De andere man moest naar het ziekenhuis met een gebroken neus en gebroken sleutelbeen. Beide mannen zaten onder de blauwe plekken en kneuzingen door alle trappen en klappen die ze kregen.

Signalement

De vier daders zijn vermoedelijk blank en tussen de 20 en 25 jaar oud. Twee van hen zouden tussen de 1.70 en 1.80 meter lang zijn en de andere twee 1.85-1.90 meter lang.
Één van de langere mannen heeft een slank postuur en witblond mogelijk opgeschoren haar. Deze persoon droeg een wit Nike-petje en een donkere korte jas met capuchon. De andere langere man zou breed geschouderd zijn en kort zwart of donkerbruin haar hebben.
De andere twee mannen hadden beiden een stevig postuur en gemillimeterd donkerblond haar.