Nieuws

Vitesse geslacht door slim FC Groningen: 1-4

Vitesse geslacht door slim FC Groningen: 1-4
Vitesse speelt geen Europees voetbal na een 4-1 thuisnederlaag tegen een veel slimmer spelend FC Groningen.
ARNHEM - Vitesse speelt geen Europees voetbal na een 4-1 thuisnederlaag tegen een veel slimmer spelend FC Groningen.
Het seizoen is voor de Arnhemmers uitgelopen op een anticlimax. De laatste negen wedstrijden werd er zes keer verloren en drie keer gelijkgespeeld.

Vitesse domineert

Vitesse probeerde direct druk te zetten. De eerste keer dat Groninge-doelman Bizot in actie moest kome, was bij een schot van Bertrand Traore. De Arnhemmers domineeerden net zoals in de eerste wedstrijd. De opvallend spelende Marko Vejinovic waagde ook een poging van afstand en Guram Kashia kopte net naast, net als Mike Havenaar. Groningen wachtte alleen maar af.

Chery scoort van afstand

De eerste doelpoging van Groningen was een schot van Kostic, dat eenvoudig werd gepakt door Piet Velthuizen. Maar de tweede poging was raak, Chery verraste Velthuizen van afstand. Aan de andere kant stuitte Christian Atsu op Bizot. Chery probeerde het ook nog een keer, maar zijn schot miste kracht. Zakaria Labyad probeerde het met een listig boogballetje, maar dat verdween naast het doel. Het niveau van de wedstrijd zakte daarna zienderogen. Groningen deed niets en Vitesse oogde machteloos.

Gelijkmaker Pröpper

Na rust was de eerste kans voor Atsu en ook invaller Vako Qazaishvili tikte net naast. Maar de beste kans was voor Groningen. Nick van der Velden verscheen voor Velthuizen, die knap redde met de voet. Zivkovic was ook dichtbij een treffer. Vitesse deed een aantal pogingen die in de Zuid-tribune terecht kwamen, totdat Davy Pröpper heel beheerst raak schoot.

Beslissing door Zivkovic

Meteen werd het weer 1-2, Dan Mori schoot tegen Zivkovic aan. De jonge spits scoorde meteen daarop bijna weer, Velthuizen redde knap. Vitesse maakte daarna een ontredderde indruk. Het publiek leefde alleen nog even op toen Frank van der Struijk mocht invallen. De populaire verdediger moet na dit seizoen weg bij Vitesse. Kostic maakte in de counter nog twee doelpunten voor het slimme Groningen.
Opstelling Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, (Mori) Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Atsu; Traore, (Qazaishvili), Havenaar en Labyad.