Nieuws

Veulentje verdwijnt dag na geboorte uit weiland

Veulentje verdwijnt dag na geboorte uit weiland
Er wordt gevreesd voor 't leven van een pasgeboren hengstenveulen dat afgelopen maandagochtend verdween uit een weiland aan de Kelreweg in Kilder.
DIDAM/KILDER - Er wordt gevreesd voor 't leven van een pasgeboren hengstenveulen dat afgelopen maandagochtend verdween uit een weiland aan de Kelreweg in Kilder.
Het diertje is één dag na zijn geboorte gestolen.

Zware klap

Een zware klap voor de familie Roeloffs uit Didam die de moeder van het veulen, de shetlander Daphne, pas anderhalve maand geleden aangeschaft hadden. Bernadette Roeloffs vertelt vrijdag aan Omroep Gelderland dat zowel haar eigen dochter als de shetlandmoeder behoorlijk overstuur waren van de gebeurtenissen.

Nog geen enkel spoor

Vijf dagen na de mysterieuze verdwijning is er nog geen enkel spoor van het beestje, Bernadette Roeloffs heeft dan ook de meeste hoop verloren. "Het voeden en verzorgen van zo'n jong veulen kost heel veel tijd, als het niet bij mensen is die heel veel verstand van paarden hebben, acht ik de kans dat hij dood is zeer aannemelijk", zegt Roeloffs vandaag. Een periode van vijf dagen zonder moedermelk is voor het jonge dier daarnaast levensbedreigend.
Toch geeft de familie nog niet op en blijft hopen op goed nieuws. Ze hopen dat mensen in de omgeving het veulentje ergens hebben gezien en informatie kunnen verschaffen aan de familie Roeloffs. Alle tips zijn welkom via jackroeloffs@concepts.nl of telefoonnummer 06-51512413.