Nieuws

Heineken laat molen verkeerde kant op draaien

WINTERSWIJK - Wim Lobeek ergert zich groen en geel aan een tv-commercial van Heineken.
De bierbrouwer gaat volgens de molenliefhebber uit Winterswijk gruwelijk in de fout met een spotje voor het WK voetbal: de wieken van de molen draaien de verkeerde kant op!
Volgens Lobeek, voorzitter van de Vrienden van de Winterswijkse Molens, is het zo simpel: de wieken van een molen draaien linksom, tegen de klok in. In het spotje draaien ze rechtsom. 'Reclame-mensen horen te weten dat ze linksom draaien', vindt Lobeek. De Winterswijker heeft Heineken via een e-mail op de fout gewezen. Helaas, niets meer aan te doen, liet de bierbrouwer weten.
Maar Lobeek neemt daar geen genoegen mee. 'Ze moeten openbare excuses maken of er een tekst onder zetten dat de wieken de verkeerde kant op draaien.' Volgens Lobeek is historisch zo gegroeid dat molens linksom draaien. Rechtsom kan wel, maar dan moet de hele constructie er voor worden aangepast.
De fout is niet uniek. Het tv-programma 'Ik hou van Holland' liet aanvankelijk de molens ook verkeerd draaien. Na kritiek uit de molenwereld paste RTL4 dat aan.