Nieuws

Rovende snelheidsduivels ontkomen aan politie

Rovende snelheidsduivels ontkomen aan politie
Bij een lange achtervolging door Nederland en Duitsland zijn vrijdag meerdere rovers in een personenauto aan de politie ontkomen.
DIDAM - Bij een lange achtervolging door Nederland en Duitsland zijn vrijdag meerdere rovers in een personenauto aan de politie ontkomen.
De inzittenden van de auto hadden een 79-jarige vrouw beroofd en getankt zonder te betalen.

De aanleiding

De rovers beginnen hun tocht in Haaksbergen. Daar beroven ze rond 12:45 uur een 79-jarige vrouw. Twee vrouwen trekken met kracht sieraden van haar lichaam. De vrouw raakt lichtgewond.
Rond 16:30 uur tanken de verdachten bij een pompstation aan de Tatelaarweg in Didam. Ze betalen niet. De politie wordt gewaarschuwd.
Diverse politieauto's kijken uit naar de wagen. Voordat de rovers gezien worden proberen ze waarschijnlijk eerst nog een 33-man te beroven aan de Kerkstraat in Didam. Een van de rovers pakt de man vast en probeert zijn ketting te pakken, maar dat mislukt.

De achtervolging

De verdachten gaan er op hoge snelheid vandoor nadat de politie ze ziet in het centrum van Didam. Meerdere politievoertuigen achtervolgen de rovers via Wehl, Kilder, Braamt, Zeddam en ’s Heerenberg naar de grens.
In Duitsland wordt de achtervolging overgenomen door de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie. Andere weggebruikers maken ruimte voor de politie. Toch weten de verdachten te ontkomen.