Nieuws

Openluchtmuseum werkt samen met vfonds

Openluchtmuseum werkt samen met vfonds
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem gaat samenwerken met het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg).
WAGENINGEN/ARNHEM - Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem gaat samenwerken met het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg).
Het fonds wordt de hoofdinvesteerder van de Maand van de Geschiedenis, die het Openluchtmuseum organiseert.
Vanmiddag hebben de twee een overeenkomst ondertekend in Hotel de Wereld in Wageningen. Daarmee is een geldbedrag van bijna 3 ton gemoeid.
Ton Heerts, directeur van het vfonds: 'De Maand van de Geschiedenis verbindt en inspireert instellingen om een breed publiek te bereiken met het thema Vriend & Vijand. Het is belangrijk dat de bevrijding, vrijheid en vrede gevierd worden, maar we moeten het niet voor lief nemen. Met dit thema stimuleert de Maand van de Geschiedenis het maatschappelijk debat over vrede en veiligheid.'
Willem Bijleveld directeur van het Nederlands Openluchtmuseum: 'Het vfonds en het Openluchtmuseum willen tijdens de Maand en de Nacht van de Geschiedenis zoveel mogelijk mensen betrekken bij de grote thema’s in onze maatschappij. Met het thema Vriend & Vijand inspireren we de Nederlander om na te denken over kwesties als ‘de broze lijn tussen goed en kwaad’ (Tweede Wereldoorlog) en de vraag ‘wat betekent neutraliteit eigenlijk?’ (Eerste Wereldoorlog).'
De Maand van de Geschiedenis is in oktober.