Nieuws

Jong Vitesse raakt mogelijk titel kwijt

Jong Vitesse raakt mogelijk titel kwijt
Jong Vitesse moet de maandag veroverde titel in de beloftendivisie A mogelijk weer inleveren door een blunder.
ARNHEM - Jong Vitesse moet de maandag veroverde titel in de beloftendivisie A mogelijk weer inleveren door een blunder.
De KNVB start een vooronderzoek naar het opstellen voor een niet-speelgerechtigde speler.
Er is een klacht ingediend door de nummer twee van de competitie, Jong FC Groningen. Vitesse zou in de wedstrijd van maandag uit in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Dordrecht een niet speelgerechtigde speler hebben opgesteld. Daarom is de KNVB een vooronderzoek begonnen. Dat zal mogelijk leiden tot punten in mindering, waardoor de titel alsnog naar FC Groningen zou gaan. Het is niet bekend om welke speler het gaat. 
De Arnhemse club heeft drie spelers opgesteld die al 23 wedstrijden of meer in het eerste elftal hebben gespeeld, terwijl dat er maar twee mogen zijn. Dat zijn dan Lucas Piázon, Vako Qazaishvili en Rochdi Achenteh. De laatste speelde pas zes wedstrijden in het eerste elftal van Vitesse, maar kwam dit seizoen ook al 17 keer in actie voor PEC Zwolle. 
Jong Vitesse zou om de landstitel gaan spelen tegen Jong Feyenoord. Die wedstrijden moeten worden gespeeld op 5 en 12 mei, maar vanwege de vrees voor supportersrellen was dat ook al een probleem. Inmiddels is vanwege het vooronderzoek besloten dat de eerste wedstrijd op 5 mei wordt uitgesteld.
Foto: Vitesse.nl