Nieuws

Lekker kamperen doe je in de vrije natuur!

WEHL - Kamperen in de vrije natuur, zonder overbodige luxe wordt steeds populairder.
Stichting Natuurkampeerterreinen zag de overnachtingscijfers vorig jaar met 12 procent stijgen. Op 'gewone' campings is ten opzichte van 2012 sprake van een kleine daling van 0,6 procent.
Op sommige campings hebben de gasten geen elektriciteit. De stichting denkt dat veel mensen juist daarvoor kiezen. De stijging valt verder te verklaren, volgens haar, door de goede zomer van 2013.
In Gelderland zijn 24 campings aangesloten bij Stichting Natuurkampeerterreinen. In 2012 werd nog ruim 82.000 keer overnacht, een jaar later steeg dat aantal naar bijna 90.000.
Een van de Gelderse campings die het goed doen, is De Dassenboom in Wehl. Verslaggever Malou Helder vroeg of het daar ook leuk is met slecht weer.

Eisen voor natuurcampings

Natuurkampeerterreinen moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten ze in of naast een natuurgebied liggen en mogen ze geen seizoensplaatsen hebben. Daarnaast ontbreken zwemparadijzen en kinderanimatie.
'Als er niemand is, lijkt het zelfs op een gewoon natuurgebied. Het is dan alsof er geen camping is, op het toiletgebouw na dan', zegt een woordvoerder van de stichting.