Nieuws

Overval op bejaarde in Nijmegen: eis 5 1/2 jaar cel

Overval op bejaarde in Nijmegen: eis 5 1/2 jaar cel
Tegen een 28-jarige man uit Amsterdam is dinsdag 5 jaar en 6 maanden celstraf geëist voor een woningoverval op een bejaarde man in Nijmegen, in oktober 2011.Bejaarde man neergeslagenBij de seniorenwoning aan de O.C.
ARNHEM - Tegen een 28-jarige man uit Amsterdam is dinsdag 5 jaar en 6 maanden celstraf geëist voor een woningoverval op een bejaarde man in Nijmegen, in oktober 2011.Bejaarde man neergeslagenBij de seniorenwoning aan de O.C.
Huismanstraat in Nijmegen werd op 10 oktober 2011 aangebeld door 3 mannen. Ze zeiden dat ze een pakketje voor de bewoner hadden. De 79-jarige man werd meegenomen de gang op, waarna er geld uit de slaapkamer werd gestolen. Toen de bewoner argwaan kreeg en terug wilde naar zijn woning, werd hij tegen de muur gedrukt en neergeslagen. Hij raakte daarbij gewond.
Een andere verdachte is in hoger beroep al veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De derde verdachte is nog niet gepakt. Er was een andere verdachte aangehouden, maar hij is vrijgesproken. Deze derde verdachte zou het geweld hebben gebruikt tegen het slachtoffer.

'Babbeltruc'

De 28-jarige Amsterdammer zegt dat de drie een afspraak in Nijmegen hadden, die op het laatste moment niet doorging. Daarop zouden ze hebben besloten om een babbeltruc uit te halen. De officier van justitie gelooft niet dat het om een spontane actie ging, volgens haar was het slachtoffer doelbewust uitgezocht.
De verdachte wist lange tijd uit handen van de politie te blijven. Hij meldde zich een half jaar geleden, omdat hij dacht dat de politie hem op het spoor was. Het programma Opsporing Verzocht heeft 3 keer aandacht aan de zaak besteed.

Levenslust weg na overval

Het slachtoffer liet via een voorgelezen slachtofferverklaring weten dat zijn levenslust weg is na de overval. Hij en zijn vrouw zijn erg bang en voelen zich niet meer veilig in hun huis. De man krijgt slaaptabletten, maar hij wordt vaak wakker door nachtmerries. Hij zegt erg gestresst te zijn, hij rookt zo'n 30 sigaretten per dag.
De Amsterdammer zegt dat hij het betreurt dat er geweld is gebruikt. Dat was niet de bedoeling, zegt hij. Hij stond ook terecht voor diefstal en oplichting. Hij zou op 14 december 2012 een babbeltruc hebben uitgevoerd bij een man in Amsterdam.