Nieuws

Lijsttrekker VVD Apeldoorn geeft zetel na maand alweer op

APELDOORN - Lijsttrekker Anja Prins voor de VVD in Apeldoorn bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, geeft haar gewonnen raadszetel na een maand alweer op.
Omdat de raadsverkiezingen voor de VVD in Apeldoorn niet succesvol waren, wil Prins zich richten op haar werk voor de provincie. Prins is voor de VVD ook lid van de Provinciale Staten. In Apeldoorn verloor de partij 1 zetel bij de gemeenteraadsverkiezing op 19 maart.
Het partijbestuur vindt het besluit 'moeilijk uit te leggen, maar te billijken', aldus woordvoerder Peter Ambagtsheer van de VVD in Apeldoorn. 'We hebben geprobeerd zo veel mogelijk stemmen te trekken met iemand van een hoger niveau (een Statenlid, red.). Als dat niet lukt dan kun je niet verwachten van zo iemand dat ze 4 jaar in de oppositie blijft zitten om te zitten.'
De VVD ziet weinig mogelijkheden de komende vier jaar iets te betekenen in de Apeldoornse gemeenteraad. 'We kunnen niet anders dan een marginale rol accepteren, ons past bescheidenheid' aldus Ambagtsheer. Hij vindt er geen sprake is van kiezersbedrog, ondanks het snelle vertrek van de lijsttrekker.