Nieuws

Wat zijn de kampeertrends voor 2014?

WINTERSWIJK/GARDEREN - In het paasweekeinde trekken veel Nederlanders traditioneel naar de camping.
Veel recreatiebedrijven verwachten dan ook een druk weekend. Elk jaar zijn er nieuwe kampeersnufjes en -gadgets. Omroep Gelderland vroeg diverse experts naar de trends van 2014.

Beleving

Volgens André Licht van Camping de Hertshoorn in Garderen wordt de beleving van het kamperen steeds belangrijker. Zijn camping heeft boomtenten, safaritenten, een woudlodge, en kunstzinnige artcamps.
'Bij kamperen wordt vaak gedacht aan met de wc rol onder je arm naar het toiletgebouw. Dat is niet meer nodig. Wij hebben ook tenten met een badkamer,' zegt Licht.
Volgens trendwatchers gaat het tegenwoordig vooral om de beleving van het kamperen, zoals een verblijf op een kleine boerencamping. Maar dan wel in een tent met een kacheltje, zodat het ook tijdens de koude voorjaarsnachten behaaglijk is.

Digitaal detoxen

Veel campings hebben tegenwoordig draadloos internet op de velden, maar er is (vooral in het buitenland) een tegenbeweging: het 'digitaal detoxen'. Kamperen zonder dat je je smartphone, tablet of laptop meeneemt.

Comfort

Een woord dat al langer rondzingt is 'Glamping'. Het staat voor Glamorous Camping oftewel kamperen maar dan wel met alle luxe die je je voor kunt stellen. Berry Velthuis, directeur van kampeerwinkel Obelink, ziet ook de trend van beleving in combinatie met gemak. 'Mensen willen een tent die zichzelf opblaast, of een brander die bij windkracht 8 niet uit gaat.'
Een van de nieuwe snufjes dit jaar zijn haringen met lichtjes, zodat je ze ook 's nachts terug kunt vinden en je teen er niet aan stoot.