Nieuws

Festival Tentstock draait om de camping

Festival Tentstock draait om de camping
'Een hartstikke leuke camping en je krijgt er nog een festival bij ook.' Dat is in een notendop het idee achter het festival Tentstock, dat in het eerste weekend van juli in op de Buitenplaats Koningsweg in Arnhem wordt gehouden.Laagdrempelig'De hamer van je buurman lenen om een haring in de grond te slaan.
ARNHEM - 'Een hartstikke leuke camping en je krijgt er nog een festival bij ook.' Dat is in een notendop het idee achter het festival Tentstock, dat in het eerste weekend van juli in op de Buitenplaats Koningsweg in Arnhem wordt gehouden.Laagdrempelig'De hamer van je buurman lenen om een haring in de grond te slaan.
Het kneuterige van kamperen en de gezelligheid. Gewoon met z'n allen met een wijntje drinken voor de tent.' Aan het woord is medeorganisator Tess Wiggers.
Is de camping bij het gemiddelde festival puur ondersteunend, nu is die collectieve slaapplek de hoofdmoot. En daaromheen gebeurt dan van alles. 'Het wordt ondersteund door muzikale programmering, dus singer-songwriters, bandjes, literatuur, lezingen, kunstroutes. We willen de bezoeker heel erg verrassen. Het is heel erg laagdrempelig. Het is een soort kamperen met muziek. Je weet ook niet of de buurman een gitaar heeft meegenomen of dat het geprogrammeerd is. Dat maakt het heel laagdrempelig.'

Vakantiegevoel

Betekent de toespeling naar het bekende hippie-festival Woodstock ook een hoog flowerpowergehalte?  'Ja en nee. We vonden het wel heel leuk om er in de naam een knipoog naar te maken. Maar we zijn er vooral mee begonnen omdat we er een bepaald gemis hadden in Arnhem in bandjes en toen kwamen we op het idee om kamperen de hoofdact te laten zijn. Op heel veel festivals ben je bezig met heen en weer rennen van bandje naar bandje. Wij willen vooral het vakantiegevoel overbrengen.'