Nieuws

Bijeenkomst natuurgebied De Bruuk drukbezocht

Bijeenkomst natuurgebied De Bruuk drukbezocht
De bijeenkomst over het natuurgebied De Bruuk bij Groesbeek is woensdagavond drukbezocht.Het ministerie van Economische Zaken wil het waterpeil in het natuurgebied verhogen om het moerasgebied zo in ere te herstellen.
GROESBEEK - De bijeenkomst over het natuurgebied De Bruuk bij Groesbeek is woensdagavond drukbezocht.Het ministerie van Economische Zaken wil het waterpeil in het natuurgebied verhogen om het moerasgebied zo in ere te herstellen.
Veel omwonenden en bedrijven in het gebied maken zich zorgen om de plannen omdat zij mogelijk schade zullen lijden door onder andere ondergelopen kelders.
Natuurgebied De Bruuk is zo'n 100 hectare groot. Ongeveer 90 gezinnen en bedrijven zijn per brief geïnformeerd over de maatregelen.

Compensatie voor gedupeerden

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk zegt geld gereserveerd te hebben om gedupeerden te compenseren. Ook zal drainage worden aangelegd in tuinen en kelders worden geïmpregneerd tegen lekkage. Eerst moet nog worden onderzocht op welke plaats maatregelen nodig zijn.
Niet iedereen is overtuigd van de noodzaak van de plannen. In februari hing één van de bewoners van het gebied een doodsbedreiging op een paal bij de ingang van De Bruuk.