Nieuws

Gesink ondergaat hartoperatie, blijft wielrennen

AMSTERDAM/AALTEN - Robert Gesink laat zich aan zijn hart opereren, maar zegt dat dit niet het einde van zijn carrière betekent.
De 27-jarige wielrenner onthulde dat hij al sinds het begin van zijn loopbaan last heeft van hartritmestoornissen.
Vanwege de hartproblemen moest de Aaltenaar verschillende malen afstappen. Ook in de laatste wielerkoers waaraan Gesink deelnam, de Ronde van het Baskenland, haakte hij onderweg af.
Volgens artsen lijdt Gesink aan 'boezemfibrilleringen', die niet gevaarlijk zouden zijn. De wielrenner is wel bang voor de hartritmestoornissen. Zo kreeg hij in de Ronde van Italië daardoor ook een hyperventilatie-aanval.
Hoe lang hij na de operatie niet kan koersen, is onduidelijk. Mogelijk komt hij de rest van het seizoen niet meer in actie.

Liveblog

19.02 We sluiten het liveblog.
19.01 De persconferentie is afgelopen.
19.00 De ploeggenoten waren op de hoogte van Gesinks problemen en leven enorm met hem mee, zegt Belkins team manager Richard Plugge.
18.59 Het is niet duidelijk hoe lang het herstel van Gesink zal duren.
18.54 Door de problemen moet Gesink een aantal belangrijke wedstrijden missen. Zo zal hij niet meedoen aan de Amstel Gold Race. Dat heeft gevolgen voor zijn seizoen. 'Eerst moet de ingreep worden gedaan, daarna volgt de lange periode van herstel.'
18.49 De hyperventilatie is iets van de laatste tijd, Gesink had er last van tijdens de Giro d'Italia en de Ronde van het Baskenland.
Angst voor hartritmestoornis belemmert Gesink. Hij wil zich er aan laten helpen. Wil daarna terugkomen op hoogste niveau.
— annemieke schakelaar (@AnneSchakelaar)
18.47 Gesink vermoedt dat zijn hyperventilatie wordt veroorzaakt door zijn angst voor de hartritmestoornissen. Als de oorzaak wordt aangepakt, denkt hij ook dat er geen kans meer is op hyperventileren.
18.46 Gesink: 'Ik ben zeer geschikt voor topsport, kijk naar mijn prestaties. Alle topsporters komen tegenslagen tegen in hun loopbaan en dit is er één die ik te verwerken krijg.'
Robert Gesink vertelt over zijn hartproblemen. Hij gaat wel door met wielrennen. #gld pic.twitter.com/pIRwz7TcYj
— Maurits Straatman (@MStraatman)
18.44 Gesink wil zich aan zijn hart laten opereren. Hij denkt niet dat hij hoeft te stoppen met fietsen.
18.40 De persconferentie is begonnen. Gesink heeft sinds hij begon met sporten één keer per jaar last van ongevaarlijke hartritmestoornissen. Kreeg ook last van hyperventilatie. 'Dat hield mij tegen.'
18.27 Persconferentie begint rond 18.45 uur, meldt onze verslaggever.
18.07 De persconferentie begint later. Gesink staat in de file.
18.01 Verslaggever Annemieke Schakelaar en Maurits Straatman zijn in de zaal aanwezig.
Zodirect geeft Robert Gesink hier een persconferentie pic.twitter.com/tlMLd02AAB
— Maurits Straatman (@MStraatman)
18.00 We openen het liveblog.