Nieuws

Zevenheuvelennacht in Nijmegen gaat op herhaling

Zevenheuvelennacht in Nijmegen gaat op herhaling
Ook dit jaar komt er een Zevenheuvelennacht in Nijmegen.
NIJMEGEN - Ook dit jaar komt er een Zevenheuvelennacht in Nijmegen.
De organisatie van de Zevenheuvelenloop heeft de hardloopwedstrijd uitgeschreven voor de avond voorafgaand aan de Zevenheuvelenloop op 16 november.
De wedstrijd in het donker werd vorig jaar gehouden vanwege de dertigste editie van de Zevenheuvelenloop. Daar kwamen zoveel lopers op af, dat de loop een vervolg krijgt. Deelnemers kunnen van start op 1 afstand, namelijk van 7 kilometer. Er geldt een maximumaantal lopers van 7.000.

'Veel mensen in beweging gebracht'

Ton van Lieshout, voorzitter van de Stichting Zevenheuvelenloop, zegt: 'We hebben vorig jaar een groot aantal deelnemers bereikt die nog niet eerder aan een hardloopevenement hadden deelgenomen. De mogelijkheid om mensen in beweging te brengen en de positieve geluiden hebben ons doen besluiten door te gaan met de loop op zaterdagavond.' Eerder was er sprake van dat deze loop zou worden verplaatst naar maart.

Ook loop voor basisscholieren

De Zevenheuvelennacht in Nijmegen vindt plaats op 15 november. De start is om 19.00 uur op de Groesbeekseweg. Daaraan vooraf is een wedstrijdloop voor basisschoolkinderen.
De Zevenheuvelenloop is een dag later. De limiet voor deze wedstrijd over 15 kilometer blijft staan op 33.000 inschrijvingen. Inschrijven kan vanaf 25 mei via de website van het evenement.