Nieuws

Ook Radio Gelderland eert Thà Lau

Ook Radio Gelderland eert Thà Lau
Radio Gelderland doet vanmiddag mee aan het landelijk gedeelde eerbetoon van radiozenders aan zanger Thé Lau.
ARNHEM - Radio Gelderland doet vanmiddag mee aan het landelijk gedeelde eerbetoon van radiozenders aan zanger Thé Lau.
Om precies 17:15 uur wordt het nummer 'Iedereen is van de wereld' gedraaid, de bekende hit van The Scene, waar Lau de frontzanger van is.
Thé Lau maakte begin april bekend dat hij niet lang meer te leven heeft. De keelkanker is dusdanig verspreid in zijn lichaam dat artsen niets meer voor hem kunnen doen. Een groot fan van The Scene, Ingrid van den Hof, benaderde Bert Kranenbarg van Radio2. Op zijn beurt benaderde Kranenborg collega-radiomakers om op hetzelfde moment deze plaat te draaien.
'Met zo'n gebaar laten we merken dat heel veel mensen aan hem denken', aldus Van den Hof die vrijdagmiddag ook te gast zal zijn in de show op Radio 2 Knooppunt Kranenbarg. Presentator Kranenbarg noemt het een bijzonder initiatief en saluut voor deze rasmuzikant.
Op Radio Gelderland zal Frank van Dijk het nummer Iedereen is van de Wereld dus ook draaien, precies om 17.15 uur. Net als in elk geval Radio 2, 100%NL, RTV Noord, Omrop Fryslan, RTV Noord Holland, RTV Oost, Omroep Brabant, het Limburgse L1, Omroep West, RTV Rijnmond en een flink aantal lokale radiozenders.
Foto: The Scene, met links Thé Lau