Nieuws

Slagersbroers vieren 30-jarig jubileum

Slagersbroers vieren 30-jarig jubileum
Drie broers, die actief zijn als slager, vieren dit jaar hun 30-jarig jubileum.
ZOELMOND - Drie broers, die actief zijn als slager, vieren dit jaar hun 30-jarig jubileum.
Job, Rien en Bartho de Bruin runnen slagerijen in Zoelmond, Beusichem en Culemborg. Ze komen uit een echte slagersfamilie want hun opa en vader gingen hen voor.
In de slagerijen van de broers hangen foto's van vroeger en ze leggen aan de klanten graag uit waar ze hun vlees vandaan halen. Zo is hun rundvlees bijvoorbeeld afkomstig van boer Kees van der Koppel in Meteren. Die heeft koeien van het Franse Blonde d'Aquitaine-ras. Een deel komt uit Frankrijk en een ander deel wordt door Van der Koppel zelf gefokt. Vervolgens worden de koeien geslacht in Kerkdriel bij Hooijmans. Na de slacht gaat het vlees naar de broers in Zoelmond die het verwerken.

Voedselschandalen

De broers merken dat de consument anders kijkt naar een stuk vlees, mede door de voedselschandalen waar de vleessector mee te maken heeft. De slagers zien klanten terugkomen, omdat ze vlees in de supermarkt niet meer vertrouwen. Andere klanten verdwijnen, omdat ze bijvoorbeeld minder vlees willen eten of het niet meer kunnen betalen.

Weinig controle

De slagers merken dat hun zaken bijna niet worden gecontroleerd, omdat ze het goed doen. Een keer in de twee jaar komt een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit langs om te kijken of de broers hun zaken op orde hebben.