Nieuws

Nieuw college voor Beuningen

Nieuw college voor Beuningen
In Beuningen gaan Beuningen Nu en Morgen en D66 samen een college vormen.
BEUNINGEN - In Beuningen gaan Beuningen Nu en Morgen en D66 samen een college vormen.
Volgens een persbericht van de gemeente 'blijken de visies en ambities van Beuningen Nu en Morgen en D66 grote overeenkomsten te vertonen.'

Vijf kernpunten

De beide partijen kiezen voor een programma met vijf kernpunten: een solide financieel beleid, een open bestuursstijl met ruimte voor inwoners, het opvangen en uitvoeren van nieuwe taken in het sociaal domein binnen budgettaire kaders, het versterken van de economische ontwikkeling en het richten op duurzaamheid.
Er is inmiddels een beknopt akkoord gesloten dat volgens de gemeente kan rekenen op draagvlak bij de inwoners. De rest van het akkoord willen beide partijen invullen in samenspraak met de inwoners.

Dagelijks bestuur

BN&M en D66 kiezen voor drie wethouderskandidaten die er samen voor willen gaan. Vanuit BN&M worden Piet de Klein en Geert Hendriks voorgedragen. D66 draagt Hans Driessen voor als wethouder. Samen met burgemeester Carol van Eert gaan zij het college vormen.

Gemeenteraadsverkiezingen

BN&M won de gemeenteraadsverkiezingen met 37% van de stemmen. D66 volgde met 16% van de stemmen, behaalde daarmee als nieuwkomer drie zetels in de raad en werd daarmee de tweede partij in Beuningen.