Nieuws

Eis: tot 3 jaar cel voor Nijmeegs gezin wegens witwassen

Eis: tot 3 jaar cel voor Nijmeegs gezin wegens witwassen
Tegen de leden van een gezin uit Nijmegen is tot 3 jaar cel geëist voor witwassen. De zoon, vader en moeder hadden een growshop en kwekersgroothandel in Wijchen.
ARNHEM - Tegen de leden van een gezin uit Nijmegen is tot 3 jaar cel geëist voor witwassen. De zoon, vader en moeder hadden een growshop en kwekersgroothandel in Wijchen.
Ze zouden er wietkwekerijen in Nederland, Duitsland en Tsjechië mee hebben bevoorraad. Volgens justitie zijn ze hun bedrijven gestart met zwart geld uit een tijdperk eerder, waarin ze zelf kwekerijen bestierden.  
De strafeis van 3 jaar is voor de zoon van 29. Zijn ouders hoorden 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden eisen.

Invallen op 25 locaties

De omzet van de bedrijven groeide tot 20 miljoen euro in 2010. In 2011 nam het OM op 25 locaties auto's, huizen in Nederland en Spanje, bedrijven, voorraden, geld en sieraden in beslag. Die zouden zijn betaald met drugsgeld van het 'familiebedrijf'.
Wietkwekers verklaarden hoe ze wietstekken bij het familiebedrijf kochten en daar ook hun oogst weer verkochten. Twee chauffeurs van de groothandel moeten wat het OM betreft werkstraffen van 80 en 100 uur en voorwaardelijke celstraffen van 2 en 3 maanden krijgen. Volgens het OM wisten zij dat ze wietkwekerijen bevoorraadden.