Nieuws

Eis: werkstraf voor leraar die naaktfoto's naar leerlinge stuurde

Eis: werkstraf voor leraar die naaktfoto's naar leerlinge stuurde
Het Openbaar Ministerie heeft 180 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist tegen een 55-jarige leraar uit Nijkerk die naaktfoto's van zichzelf naar een 15-jarige leerlinge stuurde. De man zou vorig jaar via Whatsapp onder meer een foto van zijn erectie naar haar hebben gestuurd met de tekst 'Dit is wat je met me doet'.
NIJKERK - Het Openbaar Ministerie heeft 180 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist tegen een 55-jarige leraar uit Nijkerk die naaktfoto's van zichzelf naar een 15-jarige leerlinge stuurde. De man zou vorig jaar via Whatsapp onder meer een foto van zijn erectie naar haar hebben gestuurd met de tekst 'Dit is wat je met me doet'.
De leraar begeleidde het meisje onder meer bij haar eindexamen. De 15-jarige worstelde met een vervelende seksuele ervaring met een oudere man en de leraar was daarvan op de hoogte.

Geen fysiek contact

Het meisje en de leraar spraken volgens het Openbaar Ministerie af dat er geen sprake kon zijn van fysiek contact omdat ze te jong was.
Het OM zegt dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan verleiding van het meisje. Omdat de verdachte geen foute bedoelingen had, is volgens het OM een werkstraf voldoende.