Nieuws

Voorzitter: Vitesse in problemen door Jordania

Voorzitter: Vitesse in problemen door Jordania
Vitesse is in de problemen gekomen door het opportunisme van Merab Jordania.
ARNHEM - Vitesse is in de problemen gekomen door het opportunisme van Merab Jordania.
Dat zegt voorzitter Bert Roetert van de raad van commissarissen op de website van de Arnhemse club. Roetert reageert daarmee op uitlatingen van zijn voorganger.
'Korte termijn effectbejag en een mix van eigen- en clubbelang gingen voor continuïteit', aldus Roetert. Dat Vitesse bijna niet meer aan de regels van Financial Fair Play kon voldoen, komt volgens hem door de 'tomeloze ambities van Merab Jordania'. 

Stabiele club, binnen de regels

Volgens Roetert heeft Vitesse 'uit respect voor Jordania deze aspecten nooit verder willen belichten'. Roetert wijst erop dat de huidige eigenaar en de directie van Vitesse een stabiele club in de top 5 willen  maken, maar dan wel binnen de regels van Financial Fair Play.
Jordania zei dat Vitesse van Chelsea, waarmee het samenwerkt, geen kampioen mocht worden. De Engelse topclub zou niet willen dat beide club Champions League spelen. Volgens Roetert lijkt het wel een 1 aprilgrap, zij het een slechte. 'De clubleiding heeft begrip voor de frustratie van Jordania vanwege het feit dat hij zijn persoonlijke ambitie niet kon waarmaken maar betreurt de verspreiding van onwaarheden in hoge mate.'