Nieuws

Koperdieven op heterdaad betrapt

Koperdieven op heterdaad betrapt
Twee koperdieven zijn zondagnacht op heterdaad betrapt op een terrein aan de Molenweg in Wapenveld.
WAPENVELD - Twee koperdieven zijn zondagnacht op heterdaad betrapt op een terrein aan de Molenweg in Wapenveld.
De politie controleert met enige regelmaat op deze locatie, het terrein van het voormalige AZC, naar aanleiding van eerdere koperdiefstallen die hier zijn gepleegd. Ook zijn er al eerder koperdieven door de politie betrapt.

Warmtebeeldcamera

Zondagnacht stelde de politie rond 02:45 uur ter plekke een onderzoek in, gebruikmakend van een warmtebeeldcamera. Bij het rondlopen op het terrein werd op enig moment een man aangetroffen, ineengedoken in een greppel. Bij hem lag gereedschap en onder hem een opgegraven koperen kabel.
De koperdief, een 35-jarige man uit Deventer, is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Een politiehelikopter heeft nog helpen zoeken naar mogelijke mededaders, maar in eerste instantie werd niemand gevonden.

Tweede verdachte

Nadat de eerste verdachte naar het politiebureau was gebracht, zijn de agenten teruggegaan naar het terrein aan de Molenweg om verder te zoeken naar andere daders of een door de dader(s) gebruikt vervoersmiddel. Hierbij is alsnog, met de warmtebeeldcamera, een tweede verdachte op het terrein gespot.
Ook deze 31-jarige man uit Deventer is door de politie aangehouden. Via deze verdachte is ook de auto gevonden die de verdachten vermoedelijk gebruikt hebben. De wagen stond op een zandpad naast het terrein geparkeerd. In het voertuig lag gereedschap en koper. Alle gereedschappen zijn in beslag genomen. Tegen beide verdachten maakt de politie proces-verbaal op.