Nieuws

NS betaalt boete machinist bijna-botsing

NS betaalt boete machinist bijna-botsing
De treinmachinist die september vorig jaar bij Hattemerbroek met hoge snelheid door een rood sein reed en daardoor bijna een botsing veroorzaakte, hoeft de boete niet zelf te betalen.
HATTEMERBROEK - De treinmachinist die september vorig jaar bij Hattemerbroek met hoge snelheid door een rood sein reed en daardoor bijna een botsing veroorzaakte, hoeft de boete niet zelf te betalen.
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) had hem een boete van 3800 euro gegeven, maar de NS betaalt de boete voor hem.
Het is de eerste keer dat een machinist persoonlijk een boete krijgt en de NS heeft daar nog geen protocollen voor. Daarom wil de NS zelf het geldbedrag betalen. Als blijkt dat de machinist verwijtbaar is, doordat er bijvoorbeeld drank of drugs in het spel is, dan moet de machinist de boete wel zelf betalen. Maar daar gaat de NS niet vanuit. 
De NS zegt zelf: "machinisten doen naar eer en geweten hun werk en geen enkele machinist rijdt ooit bewust door rood. Het is een van de ergste dingen die je als machinist kan overkomen". De NS is het niet eens met de boete die de ILT heeft opgelegd en gaat dus in beroep. Maar om in beroep te kunnen gaan tegen de boete, moet de boete eerst worden betaald.