Nieuws

Dijsselbloem in Doetinchem: belastingstelsel moet anders

Dijsselbloem in Doetinchem: belastingstelsel moet anders
Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vindt het tijd voor een herziening van het belastingstelsel.
DOETINCHEM - Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vindt het tijd voor een herziening van het belastingstelsel.
De bewindsman uit Wageningen zei dit zondag tijdens politiek café Piment in Doetinchem.
Dijsselbloem denkt dat de lasten op arbeid omlaag kunnen om zo de werkgelegenheid te stimuleren. Volgens de minister is de vorige herziening van de belastingen alweer een tijd geleden.
Jeroen Dijsselbloem in politiek café Piment in Doetinchem pic.twitter.com/Gp6KRWUfrD
— Frits Schmidt (@fritsschmidt)
D66-leider Alexander Pechtold, ook uit Wageningen, kondigde op Twitter aan in de Tweede Kamer vragen te stellen aan Dijsselbloem.

Accijnzen op brandstof

Dijsselbloem sprak in Doetinchem ook over de accijnsverhoging op LPG en diesel. De BOVAG-cijfers over de gevolgen van de accijnsverhoging kloppen niet, aldus de minister.
Burgemeester van Doetinchem Niels Joosten vroeg de minister de maatregel terug te draaien, maar Dijsselbloem blijft erbij tot mei te wachten om te kijken wat de effecten zijn van de accijnsverhoging.

Pomphouder teleurgesteld

Afgelopen week werd bekend dat in februari pomphouders in de grensstreek 40 procent minder omzet hadden. Tankstations bij de grens zeggen dat het water hen aan de lippen staat.
Pomphouder Gerrit Heinen uit Aalten was speciaal naar het debat gekomen om te horen wat de minister te zeggen had over de accijnsverhoging. Hij was teleurgesteld.